خرید بارکد خوان پیشرفته
تا به حال توجه کردهاید که در فروشگاههای بزرگ ثبت سفارش چگونه انجام میشود؟ وقتی تعداد مشتریان و اجناس خریداری شده زیاد میشود، حسابداری دقیق و سرعت نهایی کردن خرید مهمترین عوامل برای حفظ و توسعه کسبوکار است. در این مطلب به معرفی یکی از ابزارهای تسهیلگر این دو فرایند یعنی دستگاه بارکد خوان میپردازیم. دقت کنید که این تکنولوژی فقط معطوف به فروشگاهها نیست و در بخشهای مختلف صنعت، حملونقل، پزشکی، تجاری نیز کاربرد دارد. همان طور که از اسم آن مشخص است، دستگاهی است که بارکد را شناسایی و ثبت میکند، اما بارکد چیست؟ بارکد یا رمزینه نوعی کد است که اطلاعات مختلف در صنایع گوناگون را به شکل کوچک میتواند در خود جای دهد. درواقع هرجا قصد داشته باشیم اطلاعات را به شکل سریع و دقیق واکشی کنیم استفاده از بارکد گزینه مناسبی است.
بیشتر بارکد را بهشکل میلهای مشکی رنگ کنار هم میشناسیم که روی محصولات درج شده است. در سال 1932 در دانشگاه هاروارد ایدههای ابتدایی سیستم بارکدینگ مطرح شد و بعدها تکامل پیدا کرد. این کدها با الگوریتمهای مختلفی ساخته میشوند، مثل UPC که این نوع کدگذاری برای کنترل خروجی (کنترل نهایی) به کار برده میشود. کد UPC طولی ثابت دارد و به طور خاص در فروشگاهها و کارخانجات تولیدکننده مواد غذایی کاربرد دارد. که معمولا خرید بارکد خوان فروشگاهی پیشنهاد می شود. نوع دیگری با نام Code39 وجود دارد که این روش قدیمی و عمومی کدگذاری به این دلیل ایجاد شد تا در صنایعی استفاده شود که نیاز است حروف در کنار اعداد قرار بگیرند. انواع دیگر کدینگ نیز وجود دارد که هریک در صنایع خاصی کاربرد دارد.

مشخصات خرید بارکد خوان
برای هر خریدی که انجام میدهیم ابتدا به دایره نیاز خود دقت میکنیم. در لیست خرید لوازم الکترونکی تهیه این دستگاه نیز از این قاعده مستثنی نیست. بارکدها در صنایع مختلف پزشکی، تجاری، صنعتی، حملونقل و... استفاده میشوند. برای خرید بارکد خوان فروشگاهی مناسب توجه به مشخصات و برند دستگاه بسیار کلیدی است. نکاتی مثل استاندارد بین المللی، فاصله قرائت، سرعت قرائت، پورت ارتباطی، وایرلس یا سیمی بودن و... باید هنگام خرید مدنظر گرفته شود. باتوجه به نیاز روزانه خود و نوع مصرف بهترین ویژگیها را در انواع دستگاهها جستجو کنید. پس به فراخور استفاده میتوان از انواع مختلف زیر خرید کرد:
- بارکد خوان صنعتی
- خرید بارکدخوان فروشگاهی
- بارکد خوان انبار
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بارکدخوان دیتا لاجیک
قیمت بارکد خوان در بازار
قیمت این دستگاه ها، باتوجه به تکنولوژی و برندشان متغیر است. خرید بارکد خوان فروشگاهی یک بعدی از حدود 700 هزار تومان به بالا است. این در حالی است که قیمت بارکد خوان دو بعدی از حدود 2 میلیون تومان شروع میشود. برای فروشگاه و سوپرمارکتها اغلب پکیجهای کامل شامل صندوق فروش و چاپگر و نمایشگر و سیستم حسابداری و...عرضه میشود که بسته به نوع آن از 3 تا 5 میلیون قیمت آنها تفاوت دارد. بدیهی است که نیاز یک سوپر مارکت کمتر از نوع فروشگاهی آن است.
باتوجه به وارداتی بودن اغلب این دستگاهها، باید توجه ویژهای به برند و کیفیت محصولات داشته باشید. یک راه مطمئن برای خرید این دستگاه حرفه ای و سایر وسایل الکتریکی، مراجعه حضوری یا اینترنتی به نمایندگی شرکتها است. در ایران نمایندگیهای معتبری برای فروش و عرضه دستگاه ها وجود دارد. که فروشگاه همگامان پویا با بیشتر از 20 سال سابقه درخشان در این عرصه پیشرو بوده و آماده خدمترسانی به شما عزیران است. شرکت همگامان پویا دارای مجوز رسمی گارانتی از اتحادیه فناوران رایانه است. همینطور از سوی شرکت معتبر مادیران به عنوان نماینده فروش کلیه محصولات این شرکت انتخاب شده که این موضوع خود گواه کیفیت و مشتریمداری در همگامان پویا است.

انواع بارکد خوان در بازار
این دستگاهها در انواع مختلفی دستهبندی میشوند، همانطور که گفته شد یک دستهبندی براساس بارکدی است که میخوانند. این دستگاه میتواند یک بعدی (خطی)، دو بعدی (مخصوص کیوآر)، سه بعدی (نسل جدید) باشد. دستهبندی دیگر بر حسب سهولت و استفاده است که انواع زیر را دارد:
- بارکد خوان سیمی: به شکل مستقیم متصل است و از ترکیب کابل های مختلف استفاده میکند. هم اکنون محبوب ترین نوع آن USB است. با این حال انواع دیگر مانند PS/2, AT/XT, RS232 و غیره نیز در دسترس است.
- بارکد خوان بیسیم: برای عملگر این نوع دستگاه مناسبتر است زیرا قادر است که بدون سیم دستگاه را تا هرجایی که نیاز است حرکت دهد. این دستگاهها از طریق وایفای یا بلوتوث کار میکنند و حدود یک و نیم متر بُرد دارند.
- خرید بارکد خوان دست آزاد: نام دیگر این این نوع دستگاهها بارکدخوان ارائه است، به شکل دیواری یا رومیزی نصب میشوند. فقط کافیست بارکد در قسمت زیری یا کناری آنها گرفته شود. این مدل دستگاه در صندوق سوپرمارکتها و سایر خرده فروشان یا سازمانهای خاص بسیار مناسب است. الگوی اسکن این نوع دستگاهها تمام جهته است. یعنی بارکد را صرف نظر از جهت، شناسایی و قرائت میکند. پس خبر خوب آن که دیگر نیازی به تراز کردن محصولات با دستگاه نیست. به طور کلی دقت قرائت این نوع دستگاهها بسیار بالا است.
- دستگاه بارکد خوان موقعیت ثابت: معمولاً در بخشهایی کاربردی است که نیاز به ورود اطلاعات خودکار و دقیق و بیواسطه است. یک کارخانه را تصور کنید که در انتهای خط تولید نیاز دارد به صورت اتوماتیک اطلاعات محصولات را ثبت کند. اینجا بهترین گزینه استفاده از مدل موقعیت ثابت این محصول است. جالب است بدانید که گاهی اجازه میدهند بدون قرار گرفتن در موقعیت دقیق بارکد، خوانده شده و عبور کنند و در عین حال اسکن دقیق از آن ها به عمل آید.
- دستهبندی دیگری که کمتر رایج است برحسب تکنولوژی عملکرد است که برخی از آ ن ها براساس دیود کار میکنند و نوع لیزری آنها نور لیزر را به بارکد میتابند. در این میان نوعی از دستگاههای تصویری Liner imager وجود دارد که به جای تابش نور از بارکد تصویربرداری میکند، اگر بارکد مخدوش شدهای دارید شانس قرائت با دستگاههای بارکدخوان تصویری بیشتر است.
