خرید کارتریج و جوهر پرینتر
با اینکه امروزه شاهد استفاده از محصولات لیزری و تونرهای پودری هستیم، ولی هنوز هم پرینترهای جوهرافشان طرفداران و کاربردهای زیادی دارد. این پرینترها کیفیت چاپ بسیار بالایی دارند و قیمت آنها نیز کمتر است. در این نوع چاپگرها از کارتریجهایی استفاده میشود که حاوی جوهر هستند و بعد از تمام شدن باید آنها را تعویض کنید. البته برخی مدلهایی که به صورت تانکی هستند میتوانید رنگ موردنظر را پر کنید. بنابراین آشنایی با جوهر پرینترها و انواع آنها اهمیت بسیاری دارد.

قیمت کارتریج
باید بدانید که تنوع این محصول در بازار بسیار زیاد بوده و هر شرکتی مدلهای متنوعی را وارد بازار کرده است که باعث گستردگی قیمت میشود. ویژگیها و مشخصههای کاربردی این محصول که یکی از مواد مصرفی ماشین های اداری است، بر روی تنوع قیمت آن تاثیر دارد و بر تنوع قیمت میافزاید که مهمترین آن دقت عمل و کارایی بالا است. دلایل دیگری مانند عدم نشت رنگ، طول عمر بالا و سازگاری با دستگاههای متنوع نیز روی قیمت این محصول موثر است.
از آنجایی که شرکتهای مختلفی این محصول را تولید و وارد بازار کردهاند، قیمت هر برند بر اساس شرایط مختلف فرق میکند. این محصول را می توان از پایینترین قیمت 50 هزار تومان در بازار مشاهده کرد و در بالاترین قیمت میتوان حدود 300 هزار تومان خریداری کرد. البته باید گفت که در بعضی موارد قیمت این محصول بسیار بالاتر بوده و با قیمت 800 هزار تومان نیز در بازار مشاهده میشود.

انواع کارتریج
کیفیت و کارایی کارتریجها اهمیت بسیار زیادی برای کاربران دارند و میتواند بر سرعت و دقت عملیات چاپ و پرینت بیفزاید. به طور کلی در بازار دو نوع کارتریج وجود دارد که به صورت زیر به فروش میرسند:
- اورجینال: این نوع جوهر پرینتر در واقع همان نمونه اصلی یا استارتر است که از سوی تولیدکنندگان مطرح پرینترهای جوهرافشان تولید میشود و نسبت به نمونههای طرح اصلی تا حدودی عملکرد بهتری دارد.
- میوا: کارتریجهای عمومی مدلهایی هستند که شرکتهای متفرقه آنها را تولید میکنند و با مدلهای مختلف سازگاری دارند. به عنوان مثال شرکت میوا حق تولید جوهر پرینتر برندهایی چون اپسون، اچ پی و... را دارد و نمونههایی که تولید میکند با گارانتی مادیران وارد بازار میشوند. هر محصول کد مشخصی دارد که نشان میدهد با کدام مدل پرینتر جوهرافشان سازگاری دارد. این کارتریجهای کیفیت و قیمت خوبی دارند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کارتریج میوا
انواع جوهر پرینت
از آنجایی که در کارتریج شما عملا با جوهر سر و کار دارید، باید انواع آن را بشناسید. حجم جوهرهای موجود در بازار 100 سیسی، 200 سیسی، 700سیسی و یک لیتری است. در ادامه انواع جوهر پرینترهای جوهر افشان را به شما معرفی میکنیم:
- Dye Base: جوهرهای دای بیس که جزو جوهرهای مایع (Liquid) هستند بیشتر مصرف را در بین کاربران خانگی و اداری دارند. البته این مدل در مقابل نور کمی مقاومت ضعیفی دارد.
- Pigment Base: این مدل از ذرات جامد رنگی و یک حلال برای حل کردن آنها تشکیل شده است و چون فرایند تولید پیچیدهای دارند عرضه آنها متوقف شده است.
- Sublimation: یکی از کاربردهای پرینترهای جوهرافشان، چاپ روی اشیا است. جوهر سابلیمیشن برای همین کار استفاده میشود؛ چرا که با گرمادادن تبدیل به بخار میشود.
- Fluorescent: این جوهر از مواد فلورسنت تشکیل شده است که در طراحی دکوراسیون داخلی و خلق تصاویر باکیفیت و جذاب کاربرد دارند. برای نمایش بهتر این جوهر باید در مقابل اشعه ماورابنفش قرار بگیرد.
- نامرئی: این جوهر در نور معمولی دیده نمیشود و مانند فلورسنت نیاز به تابش اشعه ماورابنفش دارد. البته جوهر فلورسنت در نور معمولی نیز دیده میشود.